Hlavní obsah

U sibiřského Ačinska opět vybuchovaly dělostřelecké granáty

Moskva

V muničním skladu nedaleko sibiřského města Ačinsk v pátek po několikadenním klidu opět explodovala dělostřelecká munice, se středně těžkým zraněním bylo hospitalizováno osm lidí. Oznámila to z místa neštěstí agentura TASS. Kvůli výbuchům, které podle armádních zdrojů způsobil blesk, evakuovali obyvatele vesnice Kamenka.

Foto: Reuters

Výbuch muničního skladu poblíž města Ačinsk (snímek z 5. srpna 2019)

Článek

Kvůli explozím museli být znovu evakuováni obyvatelé vesnice Kamenka, které převezli do sousední Malinovky. Tlaková vlna jim vyrazila nově opravená okna. Počet evakuovaných nebyl upřesněn, přistaveno bylo pět autobusů.

„Obrátilo se na nás osm lidí,“ uvedla ústřední nemocnice v Ačinsku. Jednalo se o pět civilistů, vojáka a dva policisty. „Mají středně těžká zranění,“ uvedli lékaři podle agentury TASS. HospitalizovánI byli čtyři lidé, jeden člověk se zlomeným žebrem hospitalizaci odmítl.

Ministerstvo obrany oznámilo, že výbuch způsobil úder blesku: „Následkem úderu blesku do police s granáty, které měly poškozenou ochranu proti blesku, se munice vznítila a následně vybuchla. Následkem exploze utrpěl strážný na kontrolním stanovišti drobné zranění.”

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch muničního skladu ruské armády v AčinskuVideo: Reuters

Podle zdrojů agentury Interfax došlo ke dvěma explozím. Podle tiskového mluvčího gubernátora Krasnojarského kraje došlo k výbuchu při zneškodňování munice po pondělním výbuchu.

Výbuchy, způsobené zřejmě nedbalou manipulací, si na začátku týdne vynutily evakuaci téměř 20 000 lidí. Zahynul jeden člověk a dvanáct dalších bylo zraněno. Po několika dnech záchranáři nebezpečí zažehnali a lidé se mohli začít vracet domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám