Hlavní obsah

Média v KLDR přinesla snímek činitele údajně poslaného do pracovního tábora

Pchjongjang

Severokorejská státní média přinesla v pondělí snímek vysokého činitele KLDR Kim Jong-čchola, který podle jihokorejského tisku putoval po neúspěšném hanojském summitu s USA do pracovního tábora u čínských hranic. Na fotografii je tento funkcionář vedle vůdce KLDR Kim Čong-una, uvedla agentura AP.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Lidé na nádraží v jihokorejském Soulu procházejí kolem televizoru, kde běží zpravodajské záběry zachycující Kim Jong-čchola, údajně poslaného do pracovního tábora, na hudebním vystoupení.

Článek

Na záběru je podle AP vidět Kim Jong-čchol, jak sedí vedle tleskajícího Kim Čong-una a dalších funkcionářů a přihlíží hudebnímu vystoupení manželek armádních důstojníků.

Jihokorejský list Čoson ilbo minulý týden napsal, že Severní Korea při čistce v diplomatických kruzích po neúspěšné únorové schůzce předsedy Kim Čong-una s americkým prezidentem Donaldem Trumpem v Hanoji popravila svého vyjednavače v jaderných rozhovorech s USA Kim Hjok-čchola a další čtyři diplomaty. Čoson ilbo také uvedl, že Kim Jong-čchol, který stál kdysi v čele tajné služby a při přípravě rozhovorů Kim Čong-una a Donalda Trumpa se setkal s americkým ministrem zahraničí Mikem Pompeem, byl poslán do pracovního tábora stejně jako tlumočnice. [celá zpráva]

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Lidé na nádraží v jihokorejském Soulu procházejí kolem televizoru, kde běží zpravodajské záběry zachycující Kim Jong-Čchola, údajně poslaného do pracovního tábora, na hudebním vystoupení.

Světové agentury tehdy psaly, že zprávu je třeba brát s opatrností.

K osudům tlumočnice a údajně popravených se však severokorejská média nevyjádřila.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Jong-čchol, který delegaci povede, na archivních záběrech

Vyjednávání o denuklearizaci Korejského poloostrova jsou po únorovém jednání Trumpa s Kimem na mrtvém bodě, protože KLDR požaduje ukončení části sankcí, ale nabízí jen částečné omezení jaderného programu, což není podle Washingtonu postačující. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám