Hlavní obsah

Atentát v Kábulu mířil na Američany, ale zemřeli při něm místní civilisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Při výbuchu bomby nastražené v autě bylo v pátek v Kábulu zabito podle afghánského bezpečnostního zdroje devět lidí. Několik dalších lidí bylo zraněno, jsou mezi nimi čtyři američtí vojáci, potvrdilo velení amerických sil v Afghánistánu afghánské televizi TOLO. Za dva dny si atentáty v Kábulu vyžádaly patnáct lidských životů.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Auto zničené výbuchem nálože

Článek

„Šlo o útok, jehož terčem byli cizinci,” citovala agentura Reuters nejmenovaného činitele. Mluvčí afghánského ministerstva vnitra Nasrat Rahimi potvrdil, že při ranním výbuchu byli zabiti čtyři afghánští civilisté. Další afghánský představitel později sdělil pod podmínkou anonymity, že mrtvých je devět.

Zranění jsou i z amerického konvoje tvořeného vozidly typu SUV.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Síly NATO míří na místo pátečního atentátu v Kábulu

Nálož v autě vybuchla na východě města na rušné silnici vedoucí do Džalálábádu. K útoku se přihlásilo hnutí Tálibán. Jeho mluvčí Zabiulláh Mudžáhid řekl, že při útoku bylo zabito deset zahraničních vojáků a zničena dvě jejich vozidla.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánští vojáci na místě atentátu v Kábulu

Ve čtvrtek v afghánské metropoli útočil sebevražedný atentátník nedaleko vchodu do vojenské akademie a o život přišlo šest lidí. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám