Hlavní obsah

Při požáru v indickém nákupním centru zemřelo 17 studentů

Dillí
Aktualizováno

Nejméně 17 studentů zahynulo v pátek při požáru nákupního střediska ve městě Surat v indickém státě Gudžarát. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na policii s tím, že dalších 15 studentů bylo hospitalizováno s popáleninami. Podle zpravodajského serveru National Herald je obětí více než 19. Příčina požáru zatím není známá, panuje podezření, že na vině byl zkrat.

Foto: Reuters

Hasičská auta před ohořelým obchodním střediskem v Suratu

Článek

„Při požáru zahynulo patnáct lidí, počet může stoupnout,” řekl suratský policejní komisař Satíš Kumar Mišhra agentuře ANI před tím, než byla bilance zvýšena.

Podle serveru India Today vypukl požár ve třetím a čtvrtém podlaží budovy Taxshila Complex, kde měla 30členná skupina žáků výuku.

Asi deset lidí se pokusilo zachránit skokem z okna nebo slézt po fasádě. Uvězněno jich tam zůstalo 25, uvedl velitel hasičů ve městě Sudhir Gadhvi. „Naše týmy hasičů jsou na místě a pracují na jejich záchraně,“ řekl agentuře Reuters.

Většinu obětí tvoří děti. Premiér státu Gudžarát nařídil nejen vyšetřit příčinu požáru, ale také rozhodl, že každá rodina, která přišla o dítě, dostane 400 000 rupií.

Indický premiér Naréndra Módí ve zprávě zveřejněné na Twitteru napsal, že je myšlenkami s rodinami pozůstalých. „Tragédie v Suratu mě nesmírně trápí,” napsal. „Kéž se zranění brzy zotaví,” dodal s tím, že už vydal pokyny úřadům, aby pomohly lidem postiženým požárem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám