Hlavní obsah

Filipíny postihla dvě silná zemětřesení

Manila

Filipíny v úterý postihlo další mohutné zemětřesení, které mělo sílu 6,3 magnitudy, informovala americká geologická služba USGS. Následovalo po pondělních otřesech o síle 6,1 magnitudy, které si podle aktualizované bilance vyžádaly nejméně 16 mrtvých. Dalších 14 osob se podle agentury AP pohřešuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři, kteří prohledávají trosky po zemětřesení na Filipínách, v nich po dni našli živého mužeVideo: Reuters

 
Článek

Podle USGS byl v úterý zasažen ostrov Samar na jihu Filipín. Epicentrum leželo 13 kilometrů východně od města Tutubigan, ohnisko zemětřesení se nacházelo v hloubce 70 kilometrů. Podle agentury Reuters zatím nejsou informace o případných obětech nebo materiálních škodách.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Filipínští záchranáři v troskách obchodu v Poraku

V noci na úterý záchranáři našli v sutinách supermarketu v Poraku v provincii Pampanga na severofilipínském ostrově Luzon další těla obětí zemětřesení, které v oblasti poničilo několik budov a místní letiště v pondělí. Dosáhlo síly 6,1 stupně.

Počet potvrzených obětí na životech se tak zvýšil o dvě na současných 16. Dalších 14 lidí se pohřešuje a 81 jich utrpělo zranění, napsala agentura AP.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Filipínští záchranáři u budovy v Poraku

Z trosek čtyřpatrové kancelářské budovy vytáhli v noci také jednoho přeživšího a ráno dalšího. Ze sutin jsou prý dál slyšet hlasy, uvedla agentura Reuters

Pondělní zemětřesení mělo epicentrum na severu Filipín asi 60 kilometrů severozápadně od Manily. Ohnisko leželo v hloubce 40 km.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Poškozený kostel sv. Kateřiny ve filipínském městě Porac

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám