Hlavní obsah

Spálená těla na nástupištích. Lokomotivě v Káhiře po nárazu vybuchla nádrž

Káhira
Aktualizováno

Rozsáhlý požár po nehodě vlaku zachvátil železniční nádraží v egyptské Káhiře, napsal server deníku Mirror. První informace hovoří o 25 mrtvých a 50 zraněných. Bilance ale není konečná a zřejmě bude stoupat. Kvůli ohni se podle očitých svědků z místa zhroutila část budovy. Zatím nejsou zprávy, že by na místě byli cizinci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči lividují požár na nádraží v KáhiřeVideo: AP

 
Článek

Požár vypukl na Ramsesově nádraží, když vlaková souprava z Alexandrie narazila do ocelové bariéry. Následně s největší pravděpodobností vybuchla palivová nádrž lokomotivy, uvedla Sky News Arabia. „Všichni začali utíkat, ale mnoho lidí zemřelo, když vybuchla lokomotiva. Viděla jsem na zemi ležet nejméně devět těl,” řekla svědkyně Míná Ghálíová.

Další svědek Ibráhím Husajn řekl, že viděl, jak z lokomotivy gestikuloval muž a volal, že nefungují brzdy. Pak z lokomotivy vyskočil. Ahmad Abdattaváb viděl, že na nástupišti čekalo zrovna hodně lidí. „Zachvátil je oheň, hořeli a utíkali, dokud o několik metrů dál neupadli. Byla to děsivá scéna,” popsal. Další svědci uvedli, že viděli v lokomotivě plameny ještě před nárazem.

Plameny se šířily ohromnou rychlostí. Fotografie z místa ukazují spálená těla na nástupištích a v kolejištích. Všude kolem je hustý černý dým.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Vlakové nádraží v Káhiře zachvátil rozsáhlý požár

Egypt má jednu z nejstarších železničních sítí v regionu a nehody jsou časté. „Řekli nám, že mají nové lokomotivy a vlaky za miliony dolarů, ale lidé při železničních neštěstích stále umírají,” prohlásil student Alí Ramadán, který při středeční nehodě utrpěl popáleniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám