Hlavní obsah

Hotel v Dillí zachvátil požár, 17 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Nejméně sedmnáct obětí si vyžádal úterní požár hotelu Arpit Palace v Dillí, je mezi nimi i dítě. Počet obětí může vzrůst, protože devět ze sedmnácti zraněných je v kritickém stavu, uvedli hasiči podle televize Al Džazíra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru hotelu v Dillí zemřelo 17 lidíVideo: Reuters

 
Článek

V pětipatrovém levném hotelu Arpit Palace v západní části indické metropole ve čtvrti Karol Bagh, kterou si oblíbili méně nároční turisté, začalo hořet v úterý brzo ráno.

Jeden z hostů, 43letý Sivanand Čand, se probudil kolem čtvrté hodiny, protože kvůli kouři nemohl dýchat. „Když jsem vyšel z pokoje, slyšel jsem volání o pomoc ze sousedních pokojů,“ řekl agentuře AP. Když otevřel okno, viděl, jak se rychle šíří plameny. „Během patnácti minut byl celý pokoj černý,“ dodal k hustému dýmu. Jeho záchrana trvala půl hodiny, protože žebřík hasičského auta nedosáhl až k jeho pokoji.

Hasičům se podařilo z hotelu evakuovat 35 lidí. S ohněm bojovalo 25 hasičských jednotek, kterým se po několika hodinách podařilo požár uhasit. Příčina neštěstí dosud není známa. Požáry budov jsou ale v Indii poměrně častým jevem. Důvodem je především porušování bezpečnostních standardů.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

A bird flies above the Arpit Palace Hotel where an early morning fire killed more than a dozen people in the Karol Bagh neighborhood of New Delhi, India, Tuesday, Feb.12, 2019. (AP Photo/Manish Swarup)

Úřady v poslední době provádějí množství kontrol, které mají zajistit důslednější dodržování stavebních předpisů, protipožárních opatření či pravidel evakuace.

Před týdnem vypukl požár v nemocnici na jednom z předměstí v Dillí, nikdo nebyl zraněn. V prosinci ale zemřelo při požáru nemocnice v Bombaji šest osob. V roce 2017 v tomto městě uhořelo 17 lidí, když oheň zachvátil populární restauraci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám