Hlavní obsah

Rukojmí teroristů v Keni zachraňoval britský voják na vlastní pěst. Odskočil si z nákupu

Nairobi

Jako hrdina se zachoval příslušník britských elitních jednotek SAS v Keni. Když islámští teroristé zaútočili na luxusní hotel v Nairobi, neváhal, popadl zbraň a vyrazil osvobodit rukojmí. Teroristé povraždili nejméně 21 lidí. Nebýt odvahy vojáka, který hotelovým hostům vyrazil na pomoc na vlastní pěst v době osobního volna, mohlo být obětí mnohem víc. Píší o tom britská média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z vojáka SAS se stal po zásahu při útoku v Nairobi hrdinaVideo: Reuters

 
Článek

Do přestřelky s teroristy vyrazil nejmenovaný člen komanda SAS v džínech, obyčejném tričku a s bojovou vestou. Vyzbrojen byl samopalem, pistolí a armádním nožem. Přímo v akci ho zachytily bezpečnostní kamery hotelu.

Na publikovaných snímcích je vidět mimo jiné při tom, když z místa odvádí jednu z vyděšených rukojmích.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Z vojáka SAS se stal po zásahu při útoku v Nairobi hrdina

Podle listu The Daily Mail byl muž v době útoku nakupovat v přilehlém nákupním středisku. Když se dozvěděl, co se stalo, běžel ke svému autu pro bojovou vestu, kuklu a zbraně a pospíchal k hotelu.

Na místě podle svědků na teroristy zaútočil a následně řídil zásah bezpečnostních složek. Podílel se tak na záchraně mnoha životů.

Na luxusní hotelový komplex v Nairobi v úterý zaútočily islamistické milice aš-Šabáb. Než je bezpečnostní složky zlikvidovaly, stačili teroristé povraždit 21 lidí. [celá zpráva]

Více než 700 lidí se podařilo místa evakuovat. Klíčovou zásluhu na tom měl právě výše zmiňovaný příslušník SAS, jehož identitu média vzhledem k tomu, že pracuje v utajení, nezveřejnila. Uvedla jen to, že v Keni pomáhá s výcvikem místních zvláštních jednotek.

Keňská policie v souvislosti s útokem zadržela devět lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám