Hlavní obsah

Po bombovém útoku bylo v Egyptě při raziích zabito 40 radikálů

– Káhira

Egyptské bezpečnostní síly podnikly v sobotu razie na několika místech v zemi a zabily při nich 40 radikálů. Informovalo o tom egyptské ministerstvo vnitra. Neuvedlo, zda zabití radikálové byli nějak spojeni s pátečním útokem na autobus s turisty, při němž zemřeli čtyři lidé, ale 30 z nich bylo zabito v okolí Gízy, kde bomba u autobusu explodovala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bombový útok na turisty v EgyptěVideo: AP

 
Článek

Podle ministerstva teroristické buňky plánovaly útoky na turisty a také na státní instituce. Radikálové zemřeli v přestřelce.

Podrobnosti o jejich identitě úřady nesdělily, uvedly pouze, že bezpečnostní složky zaútočily současně na třech místech, kromě okolí Gízy i na severu Sinajského poloostrova. Tam bylo zabito dalších deset podezřelých radikálů. V oblasti působí odnože organizace Islámský stát.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Policisté na místě exploze

Výbuch bomby u autobusu se zahraničními turisty poblíž pyramid v egyptské Gíze v pátek zabil tři Vietnamce a jejich místního průvodce. Deset vietnamských turistů bylo zraněno, stejně jako jejich egyptský řidič. Je to první útok v Egyptě cílený na turisty po téměř dvou letech. K útoku se dosud nikdo nepřihlásil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám