Hlavní obsah

Pátrací týmy zřejmě nalezly trup zříceného letounu firmy Lion Air

• Aktualizováno

Pátrací tým v Indonésii zřejmě našly část trupu zříceného boeingu společnosti Lion Air, uvedl v televizi TV One armádní šéf Hadi Tjahjanto. Stroj spadl v pondělí krátce po startu z letiště v Jakartě do moře. Na palubě stroje bylo 189 lidí, nikdo havárii nepřežil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé našli další trosky zříceného indonéského boeinguVideo: Reuters

 
Článek

Asi 22 metrů dlouhý objekt se podle námořnictva nachází v hloubce 32 metrů severovýchodně od Jakarty. Zkontrolovat ho mají potápěči.

Od úterý jsou v oblasti nasazeny podmořské roboty a sonary. Do pátrání je zapojeno na 800 lidí včetně potápěčů. Zatím byly nalezené trosky a některé lidské pozůstatky, ale nikoliv hlavní trup a černé skříňky. Záchranářům se nyní podařilo identifikovat možné umístění letadla na mořském dně.

Nyní bude na místo vyslán tým, který to má potvrdit. Nalezení trupu by mělo pátrací tým přiblížit k nalezení záznamů o letu, které jsou důležité pro vyšetřování nehody, napsala agentura AP.

Foto: Willy Kurniawan, Reuters

trosky Boeingu 737 aerolinek Lion Air

Havarovaný Boeing 737 MAX 8 byl dva měsíce starý. Neštěstí vyvolalo obavy o bezpečnost indonéského rychle rostoucího leteckého průmyslu i letadel boeing nové generace. Indonéské aerolinky byly teprve nedávno odstraněny z americké i evropské černé listiny nebezpečných leteckých společností.

Reklama

Výběr článků

Načítám