Hlavní obsah

Hurikán Willa udeřil na Mexiko, před živlem prchly tisíce lidí z domovů

S větrem o rychlosti 195 km/h a následně prudkými dešti udeřil na severozápad Mexika hurikán Willa. Živel poničil množství domů, působil bleskové záplavy a ohrožuje některá turistická letoviska, napsala agentura DPA.

Foto: Henry Romero, Reuters

Tisíce lidí byly v Mexiku kvůli hurikánu Willy evakuovány.

Článek

Národního střediska pro hurikány (NHC) předpokládá, že hurikán poté, co dosáhl pevniny, což se stalo v úterý večer kolem 19.30 místního času (ve 02.00 SELČ), bude rychle slábnout. Zatím postupuje rychlostí 17 kilometrů v hodině. Během středy by se měl při postupu směrem k severovýchodu rozpadnout.

Zatím dosahuje třetí z pěti kategorií. Nejpostiženějšími oblastmi jsou státy Sinaloa a Nayarit. Úřady v této oblasti evakuovaly tisíce lidí, další se uchýlili k příbuzným nebo před živlem prchli do vnitrozemí.

Hurikán již přešel přes ostrovy Islas Marías, které leží asi 100 kilometrů od mexického pobřeží a na nichž je kromě přírodní rezervace i federální věznice. Její představitelé se z bezpečnostních důvodů nechtěli vyjadřovat k tomu, zda živel nezpůsobil trestnici nějaké škody, které by ohrozily vězně či jim naopak pomohly k útěku.

Reklama

Výběr článků

Načítám