Hlavní obsah

Kim Čong-un daroval prezidentovi Jižní Koreje dva lovecké psy

Dva lovecké psy plemena Pungsan daroval vůdce KLDR Kim Čong-un prezidentovi Jižní Koreje Mun Če-inovi, napsal server listu Kronen Zeitung. Dárek slíbil Kim Čong-un svému protějšku během zářijového korejského summitu v Pchjongjangu. Zhruba roční psi Songgang a Gomi byli po nezbytné karanténě předáni ve čtvrtek v demilitarizovaném pásmu v Pchanmundžomu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Lídři Jižní Koreje Mun Če-in (vlevo) a Severní Koreje Kim Čong-un

Článek

Jihokorejský prezident Mun Če-in je velký milovník zvířat a jednoho psa plemene Pungsan už má, a kromě něj v prezidentském paláci žije ještě jeden pes, kterého si prezident vzal z útulku.

Fotografie nových obyvatel prezidentské domácnosti byly zveřejněny v neděli na portálu administrativy jihokorejského prezidenta.

Rasa Pungsam je národní plemeno, které je nazváno podle okresu Pungsan, kde byli tito psi poprvé vyšlechtěni. Mimo KLDR toto plemeno není k vidění.

Vůdce Severní Koreje se snaží pokračovat v cestě sbližování obou států. Navázal tak na gesto někdejšího jihokorejského prezidenta Kim Te-džunga, který dal KLDR jihokorejského loveckého psa původem z ostrova Čindo. Tento pes je nyní obyvatelem pchjongjangské zoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám