Hlavní obsah

Půjdeme dovnitř? Záběry ze záchrany pasažérů potápějícího se boeingu v laguně

Agentura Reuters zveřejnila záběry zachycující záchranu cestujících z dopravního letadla, které v pátek při přistání v Mikronésii minulo ranvej a skončilo v laguně. Nikomu ze 47 lidí na palubě se i díky rychlé pomoci místních a také amerických námořníků nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příslušníci US Navy pomáhají při záchraně ze zatopeného BoeinguVideo: Reuters

 
Článek

Záběry pořídili příslušnici amerického námořnictva, kteří pomáhali se záchrannými pracemi. Na videu je vidět, jak po křídle částečně potopeného letadla jdou na palubu a kontrolují, zda uvnitř ještě někdo nezůstal.

„Půjdeme dovnitř?” ptá se na videu jeden z amerických námořníků. Spolu s kolegy se ujišťují, že uvnitř už nikdo další není. „Opatrně, nevím, jak je to tu hluboké,” říká další. Poté, co se námořníci ujistili, že letadlo je prázdné, opustili jeho palubu.

Šest pasažérů bylo odvezeno do nemocnice. Někteří utrpěli lehká zranění, nikdo ale nebyl zraněn těžce, uvedl manažer mezinárodního letiště Chuuk Jimmy Emilio.

Foto: ČTK/AP

Letadlo uvízlo ve vodě.

Stroj společnosti Air Niugini letěl z mikronéského ostrova Pohnpei do Port Moresby, hlavního města Papuy-Nové Guineje s mezipřistáním na ostrově Weno.

Místní přispěchali cestujícím na pomoc a odváželi je na člunech. Lidé čekali na záchranu na křídlech letadla. Jeden ze zachráněných uvedl, že jsou vděční pohotovosti místních lidí, kteří dorazili „během pár minut”.

Foto: Social Media, Reuters

Cestující pomáhali zachraňovat místní ve člunech

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám