Hlavní obsah

Tajfun Mangkhut dorazil do Hongkongu, v Macau zavřeli kasína

Novinky, bok

Tajfun Mangkhut, který se v sobotu přehnal přes Filipíny, kde za sebou zanechal podle BBC až 49 mrtvých, dorazil v neděli do obydlených částí Hongkongu. Silný vítr láme stromy, rozbíjí okna a trhá střechy. Úřady varovaly před silným větrem a přívalovými dešti. Na ostrově Macau kvůli počasí poprvé v historii zavřeli kasína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Mangkhut dorazil k ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Mangkhut, který je označován za nejničivější bouři letošního roku, přinesl do Číny vítr o rychlosti až 177 kilometrů v hodině, uvádí BBC.

Hongkongská observatoř zvýšila v neděli ráno místního času signál bouře na hodnotu T10 - tedy nejvyšší možný. Úřady varovaly obyvatele, aby zůstali doma a nikam nevycházeli, jelikož hrozí velké riziko zranění od létajících trosek, uvádí CNN. Podle dosavadních údajů bylo v Hongkongu zraněno 111 lidí.

Ne všichni si ale z tajfunu dělají velkou hlavu. „Dnes ráno jsem šel běhat. Miluji čerstvý vzduch, na ulicích navíc nikdo nebyl, žádná auta. Během normálního dne to tu neuvidíte,” uvedl pro agenturu AFP jeden z místních Hao Chen.

Hladina vody stoupla v některých místech až o 3,5 metru. Na hongkongském mezinárodním letišti bylo zrušeno přes 800 letů. Na ostrově Macau, vzdáleném asi 60 kilometrů od Hongkongu, bylo podle BBC poprvé v historii nařízeno uzavření zdejších slavných kasín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám