Hlavní obsah

Na festivalu v Sydney se stovky lidí předávkovaly drogami, úřady se bojí opakování

Dva lidé zemřeli a zhruba sedm stovek návštěvníků festivalu taneční hudby v australském Sydney skončilo v péči lékařů poté, co se patrně předávkovali drogami. Další dva lidé jsou v kritickém stavu a úřady již nyní chtějí zabránit tomu, aby se festival Defqon.1 ještě někdy opakoval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jsem naprosto zděšená, co se stalo, nechci, aby další rodiny prožívaly tragédii, do jaké se dnes některé probudily,” řekla premiérka australského státu Nový Jižní Wales Gladys Berejiklianová. Festival označila za nebezpečnou akci. „Udělám vše, co bude v mých silách, abych zajistila, že už se nebude konat,” řekla. Případy úmrtí kvůli předávkování drogami provázely festival už v roce 2013 a 2015.

Policie obvinila deset lidí z distribuce drog, jsou mezi nimi dva teenageři, kteří se na festival údajně pronesli 120 tabletek. Na taneční akci přišlo okolo 30 000 lidí.

Pořadatele míra konzumace drog zklamala

Pořadatelé v neděli uvedli, že je smrt dvou návštěvníků přehlídky taneční hudby jako je hardcore techno, hard house a hard trance, hluboce zarmoutila. „Počet případů spojených s drogami nás zklamal, co do omamných látek na festivalu máme politiku nulové tolerance,” uvedli pořadatelé.

Festival Defqon.1 se od začátku tohoto tisíciletí koná v Nizozemsku, o několik let později se přidala Austrálie, svého času se konal i v Chile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám