Hlavní obsah

Silný tajfun má v Japonsku už deset obětí

Ósaka
Aktualizováno

Tajfun Jebi si v Japonsku vyžádal už deset mrtvých, uvedl ve středu list The Japan Times. V úterý úřady hovořily o šesti obětech. Více než 340 lidí bylo při nejsilnější bouři v zemi za posledních 25 let zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během tajfunu naboural tanker do mostu v Osacké zátoceVideo: Reuters

 
Článek

Zhruba 5000 lidí muselo noc na středu strávit na mezinárodním letišti Kansai v západní provincii Ósaka. Letiště je zbudováno na umělém ostrově a bylo částečně zaplaveno. Zůstává dál uzavřeno; zrušeno bylo dalších 162 letů. Letiště by se přitom mohlo znovuotevření dočkat během několika dnů až jednoho týdne, informoval deník Jomiuri šimbun.

Foto: Kentaro Ikushima, ČTK/AP

Tanker při nárazu do mostu na letiště Kansai

Do mostu, který spojuje letiště s pevninou, narazil v úterý kvůli silnému větru bokem 89 metrů dlouhý tanker a poškodil ho. Tanker byl prázdný, takže další škody nevznikly. Jedenáct lidí na jeho palubě vyvázlo bez zranění.

Foto: Kota Endo, ČTK/AP

Následky tajfunu Jebi v Ósace - převrácená auta, zaplavené silnice.

Most sice je od středečního rána otevřen, takže někteří z cestujících už byli odvezeni z letiště autobusem, ale další odplují rychlými čluny na letiště v Kobe, kde najdou náhradní spoj, uvedlo vedení letiště Kansai pro CNN.

Foto: Kyodo, Reuters

Loď poškozená tajfunem Jebi v Nišinomiji

Kvůli bouři bylo uzavřeno i letiště v Ósace a v Nagoji

Jedenadvacátý tajfun této sezony poničil také mnoho domů a narušil železniční dopravu. Uprostřed víru dosahoval vítr rychlosti až 216 kilometrů za hodinu.

Tajfun Jebi udeřil na pevninu na nejmenším z hlavních japonských ostrovů Šikoku v úterý kolem poledne místního času (05:00 SELČ). O několik hodin později se prohnal kolem západního pobřeží největšího japonského ostrova Honšú a zamířil dál na sever. Ve středu oslabená tropická bouře zasáhla Sachalin.

Tajfun, který přinesl silné srážky, je poslední z řady bouří, které letos v létě zasáhly Japonsko.

Foto: Kyodo, Reuters

Vyhořelá auta na japonském umělém ostrově Nišinomija, který zasáhl tajfun Jebi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám