Hlavní obsah

Bez posádky a nákladu. U Barmy se objevila velká „loď duchů”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U pobřeží Barmy se na mělčině objevila kontejnerová loď, která nenese žádný náklad a na jejíž palubě není posádka. Média o ní informují jako o lodi duchů a místní úřady k plavidlu vyslaly vojenské námořnictvo.

Foto: commons.wikimedia.org

Loď Sam Ratulangi PB 1600 na snímku z roku 2008 v přístavu v Súdánu

Článek

Místní představitelé uvádějí, že je nejasné, jak se takto velká loď, která je dlouhá 177 metrů a téměř 28 metrů široká, mohla náhle objevit v barmských vodách. Podle federace barmských rejdařů je plavidlo stále v provozuschopném stavu.

Poprvé byla loď zpozorována v úterý, pobřežní hlídka ale nezjistila žádnou posádku. Ve čtvrtek se pak na palubu nalodili vojáci, vojenské námořnictvo a policie.

Podle rejdařské společnosti Smith Salvage Company, jež se věnuje mimo jiné asistenci lodím, které nejsou schopny samostatné plavby, měla být SAM Ratulangi PD odtažena do Bangladéše. V barmských vodách neměla co dělat.

Loď se jmenuje Sam Ratulangi PB 1600, byla vyrobena v roce 2001, registrována je v Indonésii a podle portálu MarineTraffic je stále aktivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám