Hlavní obsah

Jihokorejská pastorka držela věřící na Fidži, museli se rituálně bít

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská pastorka byla zatčena poté, co držela čtyři stovky členů své kongregace na Fidži a podrobovala je zde násilným rituálům.

Foto: Novinky s použitím Mapy.cz

Článek

Pastorka Šin Ok-ju z Církve cesty milosrdenství odletěla se svými věřícími na souostroví před čtyřmi lety poté, co předpověděla, že Korejský poloostrov zasáhne hladomor.

Po příletu na Fidži ale nechala zabavit skupině jejich pasy a nařídila vybraným členům, aby coby stráže zamezili ostatním v návratu do vlasti, napsal list The South China Morning Post.

Na Fidži pak členové kongregace praktikovali rituální vzájemné bití, které podle pastorky mělo odvrátit hněv boží. Podle místních médií byl např. otec donucen udeřit syna stokrát a jiný věřící byl vystaven takovému násilí, že utrpěl trvalé poranění mozku.

Nakonec se některým členům skupiny podařilo utéci a zkontaktovat jihokorejské úřady. Pastorka tak byla spolu s dalšími třemi lídry její církve po návratu do Jižní Koreje zadržena.

Kulty inspirované křesťanstvím jsou v Koreji, kde se zhruba třetina lidí hlásí k této víře, velmi populární.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám