Hlavní obsah

Na severu Mexika havarovalo dopravní letadlo, přeživší děkují bohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krátce po startu musel v úterý na severu Mexika v poli nouzově přistát letoun společnosti Airline Aeroméxico s 97 cestujícími a čtyřčlennou posádkou na palubě. I přes zjevné poškození stroje nikdo nezemřel, někteří cestující se z letounu dostali sami. Zraněno však bylo 49 lidí, několik cestujících a pilot těžce, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mexiku spadlo letadloVideo: AP

 
Článek

Stroj Embraer 190 vzlétl v úterý odpoledne místního času (pozdě večer SELČ) z letiště Guadalupe Victoria ve městě Durango. Namířeno měl do více než 500 kilometrů vzdálené metropole Mexiko. Krátce po startu musel z dosud neznámých příčin nouzově dosednout na nedaleké pole. Nehoda se stala asi deset kilometrů od letiště, uvedl guvernér José Aispuro.

Proč musel pilot se strojem nouzově přistát, se nyní vyšetřuje. Někteří svědci tvrdí, že letoun začal klesat hned po startu, další uvádějí, že na vzletové dráze ani nenabral výšku a letěl těsně nad zemí, načež spadl.

Foto: ČTK/AP

Na severu Mexika havarovalo v úterý odpoledne dopravní letadlo s 97 cestujícími a čtyřmi členy posádky, nikdo nezemřel.

Objevily se informace, že předtím, než šel stroj k zemi, slyšeli ránu. Faktem je, že po manévru ze stroje stoupal kouř, stroj ale nebyl příliš poškozený.

Mnozí cestující se dostali z letadla sami. Mnozí z nich podle médií děkovali bohu, že nehodu v pořádku přežili.

Letadlo startovalo během silné bouře. Guvernér Aispuro uvedl, že stroj v okamžiku vzletu zasáhl náraz větru, kvůli kterému stroj ztratil rychlost a zavadil levým křídlem o zem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám