Hlavní obsah

Personál i pacienti indické nemocnice se kvůli záplavám brodí mezi rybami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patna

Indický stát Bihár na východě země postihly katastrofální povodně. O život přišlo přes tisíc lidí a tisíce dalších přišly o střechu nad hlavou. Záplavy, způsobené monzunovými lijáky, v oblasti vyvolaly chaos. V nemocnici ve městě Patna se musí například personál i pacienti brodit po kolena ve vodě. Záběry ze špitálu v úterý zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V zaplavené indické nemocnici se lidé brodí po kolena ve voděVideo: Reuters

 
Článek

Hospitalizovaní pacienti jsou rozzlobení, že musejí čekat v postelích, dokud se k nim neprobrodí nemocniční personál. Kdy to bude, netuší. Pravidelné vizity se z pochopitelných důvodů nekonají a do prostor nemocnice dokonce připluly ryby.

„Nějak přežíváme. Co budeme dělat? Kam půjdeme? Každý se nás ptá, kam odsud půjdete... Všude je to stejné. Je složité dostat pacienta dovnitř nebo ven z nemocnice,“ řekl agentuře Reuters jeden z pacientů.

Záplavy sužují i oblast indické metropole Dillí, kde muselo své domovy opustit na 10 tisíc lidí. Další evakuace tisíců lidí budou patrně nařízeny ve státě Uttarpradéš, kde si velká voda během čtyř dní vyžádala 80 lidských životů.

Reklama

Výběr článků

Načítám