Hlavní obsah

Zachránění thajští chlapci vstoupí do buddhistického kláštera

Právo, BBC, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáct z dvanácti thajských chlapců zachráněných z jeskynního komplexu na severu země bude ve středu vysvěceno na buddhistické novice. V Thajsku je běžné, že dospívající stráví krátký čas v buddhistickém klášteře, aby zde získali znalosti buddhistického učení a morálky, které pak uplatní ve svých běžných životech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zachránění chlapci z thajské jeskyně budou vysvěceni na buddhistické noviceVideo: Reuters

 
Článek

Jedenáct mladých fotbalistů (dvanáctý je křesťan) v klášteře nedaleko jeskyně, kde strávili 18 dnů, čeká tradiční thajská ceremonie uctívání duchů a vyholení hlavy.

Chlapci, kteří zůstanou novici do 4. srpna, se tak rozhodli mimo jiné na počest thajského potápěče, který zemřel při jejich záchraně. Jedenáct mladých fotbalistů se stane novici, zatímco jejich trenér, který už má za sebou několik let pobytu v buddhistickém klášteře, se stane mnichem.

Chlapci ve věku mezi 11 a 16 roky a jejich 25letý trenér byli v jeskyni uvězněni od 23. června kvůli stoupající vodě, která je přinutila ustupovat hlouběji do jeskyně.

Všechny se nakonec podařilo postupně zachránit, poslední skupina byla vyproštěna 10. července. Následně byli převezeni do nemocnice, odkud byli minulou středu propuštěni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám