Hlavní obsah

Střelec v Torontu zabil ženu a další lidi zranil, devítiletá dívka bojuje o život

– Toronto • Aktualizováno

Dva mrtví a 13 zraněných, taková je bilance zběsilé střelby, k níž došlo v noci na pondělí v kanadském městě Toronto. Zemřela jedna žena i pachatel, uvedla policie. Šéf policie Mark Saunders uvedl, že střelba nebyla náhodná. Nevyloučil, že mohlo jít o teroristický čin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec v Torontu zabil ženu a další lidi zranil, devítiletá dívka bojuje o životVideo: Reuters

 
Článek

Hlášení o střelbě v oblasti Greektown dostala policie v neděli kolem 22. hodiny místního času. Svědci z místa tvrdili, že muž oblečený v černém vystřelil opakovaně. Server deníku Global News napsal s odkazem na informace svědků, že slyšeli až 20 výstřelů.

Na videu, které na místě pořídil jeden ze svědků, je zachycen muž v černém oblečení a v černém klobouku. Při rychlé chůzi pálil z chodníku do nejméně jednoho obchodu nebo restaurace. Greektown je pulzující čtvrť plná řeckých restaurací a kaváren.

Jak těžká jsou zranění, která lidé utrpěli, zatím není zcela jasné. Mezi postřelenými je také devítiletá dívka. Ta se nachází podle policie v kritickém stavu.

„Byla jsem v restauraci s rodinou, když jsem uslyšela něco jako výbuchy petard. Bylo jich deset, možná patnáct,“ uvedla Jody Steinhauerová pro televizní vysílání CBC News.

Personál restaurace okamžitě nařídil všem hostům, aby se přemístili do zadní části. „Vzápětí jsme slyšeli křik lidí,“ dodala.

Motiv pachatele je zatím nejasný. Policie nevyloučila, že mohlo jít o teroristický čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám