Hlavní obsah

Útok na školský úřad Afghánistánu si vyžádal deset mrtvých, radikálové drželi rukojmí

– Dželalabád • Aktualizováno

Ve východoafghánském městě Dželálábád zaútočili ve středu ozbrojenci na místní školský úřad, který na několik hodin obsadili a zaměstnance v něm drželi jako rukojmí. Budovu obklíčili afghánské bezpečností síly a po několika hodinách radikály porazily. Bitva si vyžádala deset mrtvých a deset zraněných, uvedla agentura Reuters

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Afghánský voják na kontrolním stanovišti (ilustrační foto)

Článek

Útok v metropoli provincie Nangarhár začal kolem 9:00 místního času (6:30 SELČ), provázely ho dvě exploze. Kolik zaměstnanců bylo v tu dobu v úřadu, zatím není známo.

Foto: Mapy.cz

Dželálábád

K útoku se doposud nepřihlásila žádná skupina. Provincie Nangarhár, která přiléhá k pákistánským hranicím, je považována za hlavní základnu bojovníků takzvaného Islámského státu. Působí zde ale i extremistické hnutí Tálibán, které dlouhodobě vede boj proti vládě v Kábulu podporované Západem.

V úterý zabil v Dželálábádu sebevražedný atentátník 12 lidí, převážně civilistů. Odpálil se u čerpací stanice, čímž způsobil velký požár. Jeho terčem byl zřejmě vůz agentů afghánské rozvědky. K činu se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám