Hlavní obsah

Šance na záchranu mladých thajských fotbalistů trvá, našly se nové stopy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Pátrání po skupině thajských fotbalistů, kteří jsou ztraceni v napůl zatopeném jeskynním komplexu, pokračovalo i v úterý. Podle vicepremiéra je velká šance, že jsou naživu. Potápěči námořnictva našli v jeskyních čerstvé stopy, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři stále nenašli dětský fotbalový tým, který před dvěma dny uvízl v zatopené jeskyni v ThajskuVideo: Reuters

 
Článek

„Jsme pořád optimističtí v tom, že jsou naživu,“ uvedl vicepremiér Pravit Wongsuwon, „i když by možná neměli co jíst, mohli by pít vodu.“

Potápěči sice záchrannou operaci v úterý přerušili, když stoupla voda, ale našli v jedné z jeskyní čerstvé stopy, které naznačují, že mladí fotbalisté ve věku od jedenácti do šestnácti let jsou živí.

Záchrannou akci, do které byly nasazeny i podvodní drony, komplikuje stoupající voda a špatná viditelnost v jeskynním komplexu Tham Luang Nang Non, v němž je mnoho kilometrů chodeb.

Foto: Thai News Pix, ČTK/AP

Odstavená kola ve vchodu do jeskyně

Předpokládá se, že skupina fotbalistů se svým 25letým trenérem vešla do jeskyně v sobotu. Před vchodem se našly bicykly a sportovní náčiní.

Aby se tam dostali, museli překročit ponornou řeku, jejíž hladina ale v období monzunových dešťů stoupne až na pět metrů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám