Hlavní obsah

Kim Čong-un přiletěl do Singapuru na schůzku s Trumpem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Singapuru přistálo letadlo, na jehož palubě je severokorejský vůdce Kim Čong-un. Na cestě do dějiště plánovaného americko-severokorejské schůzky je zatím prezident Spojených států Donald Trump. Šéf Bílého domu by měl ale také dorazit na místo během neděle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolona s Kim Čong-unem míří z letiště do hoteluVideo: Reuters

 
Článek

Trump do Singapuru míří letecky ze summitu ekonomicky nejvyspělejších zemí G7 v Kanadě. V neděli ráno měl letoun Air Force One mezipřistání na základně Suda na středomořském ostrově Kréta, aby stroj dotankoval. Přestávka trvala zhruba 90 minut, poté Trump pokračoval do Singapuru, napsala agentura DPA.

Foto: Tim Chong, Reuters

Letadlo, na jehož palubě je severokorejský vůdce Kim Čong-un jde na přistání v Singapuru.

Kima dopravil do Singapuru stroj společnosti Air China, tvrdí místní tisk. Policie v okolí letiště uzavřela silnice zhruba hodinu před Kimovým příletem. Očekává se, že Kim a jeho delegace budou ubytováni v hotelu St. Regis, kolem nějž byly od rána patrné přípravy a přísná bezpečnostní opatření.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Vůz se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem jede k hotelu.

Tento hotel splňuje podmínku severokorejské delegace, nemá amerického či jiného západního vlastníka. Trump bude nocovat v hotelu Shangri-La.

Kolona odjela z letiště a Singapur zveřejnil fotografii uvítání Kima singapurským ministrem zahraničí Vivianem Balakrishnanem. S imem bude v neděli separátně jednat singapurský premiér Lee Hsien Loong.

Podle agentury Reuters se na cestu z Pchjongjangu do Singapuru vydal rovněž nákladní letoun, který Kima doprovázel i na jeho nedávné návštěvě Číny.

Historické setkání trumpa a kim Čong-una má začít v úterý v 09:00 místního času (03:00 SELČ) v hotelu Capella na singapurském ostrově Sentosa. Ústředním tématem summitu má být ukončení severokorejského jaderného zbrojního programu.

Reklama

Výběr článků

Načítám