Hlavní obsah

V kokpitu dopravního letadla prasklo za letu okno, pilot bezpečně přistál

Dopravní letadlo Airbus A319 čínských aerolinek Sichuan Airlines bylo v pondělí nuceno nouzově přistát v čínském městě Čcheng-tu, neboť mu za letu z neznámých důvodů prasklo čelní sklo. Pilotům se podařilo bezpečně přistát. Při incidentu byl lehce zraněn jeden pilot a jeden člen palubního personálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V kokpitu Airbusu prasklo za letu oknoVideo: AP

 
Článek

Let s označením 3U8633 směřoval podle agentury Reuters z čínského města Čchung-čching do tibetské Lhasy, když mu ve výšce 9800 metrů prasklo přední sklo na pravé straně kokpitu.

Letadlo nakonec nouzově přistálo na letišti ve městě Čcheng-tu. Podle leteckého úřadu Civil Aviation Administration of China’s nebyl zraněn žádný z cestujících. Lehce zraněn byl pouze pilot sedící na pravé straně, jenž utrpěl pohmožděniny v oblasti trupu a jeden z členů palubního personálu.

Na zveřejněných fotkách je vidět, že pravé přední sklo v kokpitu zcela schází. Uživatelé čínských sociálních vzdávají hold pilotovi, který v kritické situaci zachoval klidnou hlavu a dokázal bezpečně přistát.

Sichuan Airlines na sociální síti Weibo uvedly, že letadlo zaznamenalo „mechanickou závadu“ a bližší informace neprozradily. Cestujícím bylo podle dostupných informací poskytnuto náhradní letadlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám