Hlavní obsah

V Surabaji opět útočili členové jedné rodiny, exploze zabila čtyři lidi

– Surabaja • Aktualizováno

Druhé největší indonéské město Surabaja zažilo v pondělí opět útok sebevražedných atentátníků s výbušninami. Jeho cílem byla policejní stanice. Exploze bomby zabila čtyři útočníky a deset dalších lidí zranila, uvedl list The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražední útočníci zaútočili na policejní stanici v SurabajiVideo: Reuters

 
Článek

Čtyři mrtvé i počet zraněných, mezi nimiž jsou čtyři policisté, oznámil mluvčí policie na Jávě Frans Barung Mangera s tím, že atentát byl spáchán v 8:50 místního času.

„Čtyři útočníci na dvou motocyklech jsou mrtví, jejich totožnost se ověřuje. Osmiletá dívka, která byla s nimi, přežila," uvedl mluvčí. Dodal, že ke kontrolnímu stanovišti policie u policejního parkoviště přijely dva motocykly. „V tom okamžiku nastala exploze,” řekl Mangera.

Foto: Antara Foto, Reuters

Indonéská policie zasahuje po útoku na policejní stanici v Surabaji

Policejní náčelník Tito Karnavian později na tiskové konferenci uvedl, že sebevražedný útok podnikli příslušníci jedné pětičlenné rodiny.

Podle BBC zatím není jasné, zda útok souvisí s nedělními atentáty ve městě. Tři pumové útoky na kostely podnikli členové jedné rodiny, k útoku také využili motocyklu. Mezi útočníky byli i mladiství.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Indonéská policie zasahuje po pondělním útoku na policejní stanici v Surabaji.

Dva chlapci ve věku 18 a 16 použili při prvním útoku motocykl, matka se dvěma dcerami, starými 12 a devět let, spáchala druhý atentát a otec rodiny nakonec odpálil bombu v autě. Vedle šestičlenné rodiny při útocích zahynulo sedm lidí. [celá zpráva]

Policie informovala, že rodina se do Indonésie nedávno vrátila ze Sýrie.

K činu se prostřednictvím své propagandistické agentury Amak přihlásil Islámský stát, jeho tvrzení však není věrohodné. V prohlášení uvedl, že útočníci byli tři, a nezmínil účast dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám