Hlavní obsah

V Indii brutálně znásilnili šestiletou dívku, po týdnu zemřela v nemocnici

Katak

V Kataku, druhém největším městě východoindického státu Uríša, zemřela šestiletá dívka, která se stala obětí brutálního znásilnění. Týden bojovala o život v nemocnici, nakonec podlehla těžkým zraněním, napsala v pondělí agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Policisté v Indii

Článek

Dívku našli v sobotu 21. dubna v bezvědomí ve škole ve městě Katak. Lékaři zjistili, že byla brutálně znásilněna. Kromě vnitřních zranění utrpěla také zranění hlavy a krku. Policie zanedlouho zadržela 23letého pachatele. Dívka si u něj měla v sobotu večer kupovat sušenky. Muž ji měl omráčit a zatáhnout do školy, kde ji znásilnil a pokoušel se ji uškrtit. Dívku tam nakonec zanechal a uprchl.

Přitom právě před týdnem schválila indická vláda výnos, podle kterého je možné osobu usvědčenou ze znásilnění dětí mladších 12 let odsoudit k trestu smrti. Nařízení podepsal šéf kabinetu Naréndra Módí, do šesti měsíců ho musí schválit parlament a podepsat prezident. Mezitím je výnos i přesto právně platný.

Vláda novým nařízením reaguje na vlnu protestů, která zemí otřásla po nedávném znásilnění a zabití osmileté dívky na severozápadě Indie a několika dalších brutálních případech.

V roce 2016 bylo v Indii zaznamenáno asi 40 tisíc případů znásilnění, ve 40 procentech z nich se oběťmi staly děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám