Hlavní obsah

Obětí požáru v obchodním centru v ruském Kemerovu je přes padesát, jsou mezi nimi i děti

– Kemerovo • Aktualizováno

Nejméně 53 obětí na životech si vyžádal požár nákupního a zábavního centra v Kemerovu na Sibiři. Je mezi nimi i devět dětí. Oznámila to v pondělí agentura TASS s odvoláním na místní krizový štáb. Původní bilance uváděla 37 mrtvých, pak se zvýšila na 48 obětí, které potvrdil tajemník ministerstva pro mimořádné události Vladlen Aksenov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár nákupního a zábavního centra v Kemerovu na Sibiři Video: Reuters

 
Článek

„V kině bylo objeveno ještě pět mrtvých těl. Celkový počet obětí tak činí 53,” řekl TASSu představitel štábu záchranářů. Dodal, že 12 lidí leží v nemocnici, z toho dva jsou ve vážném stavu. Dalších 36 osob bylo ošetřeno ambulantně.

Zopakoval, že nezvěstných je šestnáct: „Mohou se nalézat v kinosálech, které se propadly ze čtvrtého na třetí podlaží.”

Mezi oběťmi jsou i děti, včetně jedenáctileté příbuzné gubernátora Kemerovské oblasti Amana Tulejeva.

Úřady slíbily zaplatit pohřby, jakož i vyplatit rodinám obětí po miliónu rublů (asi 360 000 Kč).

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Požár nákupního a zábavného centra v Kemerovu na Sibiři

Požár obchodního a zábavního centra v Kemerovu na Sibiři propukl ještě v neděli, uhasit se jej podařilo až dnes. Záchranáři se následně pustili do rozebírání trosek v pátrání po nezvěstných. [celá zpráva]

„Požár byl uhašen, začalo úplné rozebírání trosek. Dým nad obchodním centrem prakticky zmizel. Hasiči ještě polévají vodou doutnající konstrukce, aby nepřipustili opětovné rozdmýchání plamenů,” uvedl mluvčí štábu.

Foto: Handout, Reuters

Požár nákupního a zábavného centra v Kemerovu na Sibiři

Kvůli požáru byli zatčeni tři lidé, včetně ředitelky centra, bývalé poslankyně vládní strany Jednotné Rusko Naděždy Suddenokové. V médiích se již objevilo, že příčiny požáru se vyšetřují podle paragrafů o usmrcení z nedbalosti, o porušení požárních předpisů s následkem smrti a o poskytování služeb neodpovídajících požadavkům bezpečnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám