Hlavní obsah

Pašeračce Tereze prodlouží v Pákistánu vazbu

Láhaur/Praha

K soudu v pákistánském Láhauru, kde se má rozhodnout o prodloužení vazby pro českou pašeračku heroinu Terezu H., dorazila ve středu zástupkyně českého velvyslanectví s právníkem, uvedl server Daily Pakistan. Podle serveru Češka sama před soudem fyzicky nestane kvůli stávce místní policie. Vazba by jí měla být i tak prodloužena.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu.

Článek

„Soud o prodloužení formálně rozhodne v průběhu dneška, teď to zatím není. Bylo oznámeno, že to tak dneska bude,” řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová na základě informací od zástupkyně české ambasády.

Rozhodnutí soudu padne na základě předložených dokumentů.

Češku Terezu H. zadrželi 10. ledna, zatím je ve vazbě ve vězení Kot Lachpat. Před trestním soudem by měla stanout opět na konci ledna, kdy se bude jednat o dalším prodloužení vazby.

Celníci, kteří Češku zadrželi, ve středu před soud předvedli jejího společníka Šoaiba z Gudžranvaly, jemuž byla vazba prodloužena o 14 dní. Šoaibův starší bratr je kamarádem Brita pákistánského původu Tariqa, který se s Češkou znal. Právě Tariq jí zařídil cestu do Pákistánu, kde byla na pozvání rodiny, a žádal o zajištění jejího pobytu. Šoaib pak zařídil ubytování a fotografování, dívka se prezentovala jako modelka.

Šoaib byl zatčen v pátek a podle televize Samaa byl drogovým dealerem.  Vypověděl, že členem drogového gangu byl další muž jménem Aftab.

Celníci si také předvolali řidiče, který Češku dovezl na letiště. Zatím ještě není jasné, kdo jí předal drogy, které se našly v jejím zavazadle. Mířila do Abú Zabí s 8,5 kilogramu heroinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám