Hlavní obsah

U Filipín se potopil trajekt s 251 lidmi na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila
Aktualizováno

Na rozbouřeném moři u břehů Filipín se ve čtvrtek převrhl trajekt s 251 lidmi na palubě. Oznámila to filipínská pobřežní stráž. Silný vítr, liják a vzedmuté vlny komplikují záchranu. Nejméně čtyři lidé zemřeli, devět desítek dalších je stále pohřešováno.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Mluvčí filipínské pobřežní stráž Armand Balilo s archivní fotografií havarovaného trajektu Mercraft 3

Článek

„Loď se zastavila a začala nabírat vodu na přídi. Cestující běželi na jednu stranu a trajekt se začal potápět,“ citovala ČTK jednoho z přeživších.

Úřady na místo vyslaly záchranné lodě i helikoptéry a pomáhají i soukromé lodě nacházející se v blízkosti. Několik desítek lidí se podařilo zachránit, 88 dalších se však nepodařilo nalézt, uvedla agentura AP.

Místní média hovoří o nejméně čtyřech mrtvých. Mluvčí pobřežní stráže Armand Balilo upozornil, že bilance obětí se stále vyhodnocuje.

Trajekt, který mířil z hlavního města Manily na ostrov Polillo, podle něj nebyl kapacitně přeplněn, jelikož pojme až 280 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám