Hlavní obsah

Trump je poprvé v Číně, jako první od roku 1949 povečeří v Zakázaném městě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump ve středu zahájil svou první státní návštěvu Číny. Do Pekingu zavítal po návštěvě Japonska a Jižní Koreje. Na cestě ho doprovází manželka Melania.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký a čínský prezident si v Pekingu prohlédli Zakázané městoVideo: AP

 
Článek

Hostitelé připravili pro Trumpa pestrý program. Prezidentská kolona se hned z letiště vypravila do centra Pekingu, kde si Trumpovi v doprovodu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a jeho manželky Pcheng Li-jüan prohlédli Zakázané město čínských císařů. Američtí hosté kromě toho navštívili dílnu restaurátorů a poslechli si tradiční čínskou operu.

V Zakázaném městě budou Trumpovi také večeřet. Stanice CNN k tomu podotkla, že prezident Trump bude prvním zahraničním návštěvníkem od nástupu komunistů k moci v roce 1949, jemuž se takové pocty dostalo.

Trump podle zprávy agentury Nová Čína také čínskému protějšku ukázal video zachycující jeho vnučku Arabellu, jak zpívá čínsky. Prezident Si na to odvětil, že by si Arabella zasloužila jedničku. Trumpova vnoučata - děti jeho dcery Ivanky a Jareda Kushnera, z něhož prezident učinil svého poradce - recitovala a zpívala prezidentu Simovi už během jeho návštěvy v USA v dubnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Donald Trump s manželkou přiletěl do PekinguVideo: Reuters

Trumpa v Číně čeká kromě dalšího slavnostní ceremoniál ve Velké síni lidu či návštěva zoo a Velké čínské zdi.

V pátek se Trump přesune do Vietnamu, kde se setká i s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, a svoji asijskou cestu zakončí na Filipínách. Jeho žena Melania se vrátí domů už z Číny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám