Hlavní obsah

Ruský voják zastřelil důstojníka a dva další vojáky

Moskva

Tři ruské vojáky zastřelil a jednoho až dva zranil příslušník ruských ozbrojených sil na armádním cvičení na Dálném východě. Po útoku uprchl a armáda po něm pátrá. Podle agentury TASS je útočník původem z Dagestánu.

Foto: Profimedia.cz

Ruští vojáci

Článek

Voják zaútočil na své kolegy během noční střelby na střelnici v Bělogorsku v Amurské oblasti. Svou zbraň namířil na vojáky, kteří teprve přicházeli na střelnici zaujmout pozice. „V jedné z jednotek dislokovaných v mikroregionu Transportnyj došlo k mimořádné události. Na střelnici jeden voják zastřelil dva vojáky a důstojníka. Další voják byl zraněn a teď je v nemocnici,“ uvedla tisková služba Bělogorsku.

Útočník poté vzal automat i s náboji a utekl. Protože se ho zatím nepodařilo dopadnout, jsou ve městě střeženy školy, nemocnice a úřední budovy. „Orgány na ochranu zákona vyzývají obyvatele, aby po telefonu nahlásili podezřelou osobu ve vojenské uniformě se zbraní sloužícímu dozorčímu,“ vyzývá armáda.

Pachatel krveprolití je podle dostupných informací desátník Gasan Abdulachadov narozený v roce 1994 v Dagestánské republice. „Od konce září sloužil jako řidič elektrikář radiostanice ve frontové spojovací rotě,“ upřesnila tisková služba města. Podle bezpečnostních zdrojů byl na desátníka povýšen letos v dubnu.

Příčina útoku není známa, ministerstvo obrany uvedlo, že nelze vyloučit žádný motiv včetně nervového zhroucení.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu na místo vyslal vyšetřovací komisi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám