Hlavní obsah

Jižní Korea odpověděla na provokaci KLDR stejnou mincí, odpálila dvě rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Reakce Soulu na odpálení další severokorejské balistické střely na sebe nenechala dlouho čekat. Jihokorejci v pátek ráno SELČ sami odpálili dvě balistické rakety směrem ke KLDR. Dopadly do moře východně od severokorejského území.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jižní Korea odpálila dvě rakety v reakci na odpálení severokorejské balistické střelyVideo: Reuters

 
Článek

Jihokorejská tisková agentura Jonhap uvedla, že armáda rakety vlastní výroby odpálila jen několik minut poté, co KLDR odpálila svou střelu. Simulovaný protiútok nařídil jihokorejský prezident Mun Če-in. Severní Korea odpálila svou balistickou střelu v noci na pátek ze severního okraje hlavního města Pchjongjangu. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Novinky

Odhadovaný dostřel severokorejských raket

Raketa celkem uletěla 3700 kilometrů a pohybovala se v maximální výšce 770 kilometrů nad zemí, napsala agentura Reuters. Leteckou dopravu podle japonské vlády nenarušila, na severu Japonska se ale zastavilo několik vlaků.

Obyvatelé severovýchodu Japonska byli vyzváni, aby se ukryli. Vzdálit se měli od čehokoli, co připomíná část rakety, uvedla televize NHK.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Severokorejci zveřejnili záběry z odpalu své balistické střely

Úřad jihokorejského prezidenta podle agentury Reuters okamžitě svolal schůzi Národní bezpečnostní rady, bezpečnostní radu spěšně svolalo i Japonsko.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám