Hlavní obsah

Dítě znásilněné 13leté Indky zemřelo dva dny po narození

– Dillí

Dva dny po předčasném porodu císařským řezem zemřel chlapec, kterého přivedla na svět znásilněná 13letá Indka. Dívce měli lékaři původně provést interrupci, kterou soud povolil, kvůli pokročilému stádiu těhotenství se nakonec rozhodli pro porod císařským řezem.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Novináři čekají před budovou indického nejvyššího soudu v Novém Dillí.

Článek

Soud znásilněné v průlomovém verdiktu povolil interrupci, přestože dívka byla ve 32. týdnu těhotenství a běžně se interrupce povoluje po 20. týdnu pouze tehdy, když je život matky v ohrožení.

Lékaři navrhovali, aby se s potratem ještě dva týdny počkalo a bylo jasné, jak se plod vyvíjí, ale soud ve středu rozhodl o okamžitém přerušení těhotenství, aby se neprohlubovalo trauma děvčete.

Pět lékařů pod vedením gynekologa Ašoka Ananda provedlo v pátek císařský řez. Na svět přišel chlapec, vážil 1,8 kg a jak napsal list The Times of India, dítě mělo velké dýchací problémy.

Dívku znásilnil kolega jejího otce. Muž je ve vazbě.

Znásilnil ji kolega otce, který je ve vazbě. Rodiče netušili, co se dívce stalo. O jejím těhotenství se dozvěděli až v srpnu, kdy ji matka vzala k lékaři kvůli tomu, že příliš ztloustla.

V červenci v podobném případu nebyla desetileté dívce povolena interrupce v 32. týdnu těhotenství, protože by to pro ni bylo příliš nebezpečné. V srpnu porodila císařským řezem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám