Hlavní obsah

Pašeráci u Jemenu vyhodili ze člunů do vln na 180 lidí, 50 migrantů je nezvěstných

San'á

Pašeráci u jemenského pobřeží vyhnali z člunů do moře na 180 migrantů. Záchranáři už z vln vylovili pět těl, 50 lidí je stále pohřešováno. Panují obavy, že se také utopili. Ve čtvrtek o tom informovala Mezinárodní organizace pro migraci (IOM).

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Přeživší řekli našim kolegům na pláži, že je pašeráci vystrkali do moře v okamžiku, kdy u pobřeží zahlédli nějaké úřední představitele,“ uvedl šéf jemenské mise IOM Laurent de Boeck na stránkách organizace.

Svědci podle de Boecka vypověděli také to, že se už pašeráci vrátili do Jemenu a pravděpodobně naloží další migranty, které by mohl postihnout stejný osud.

Do Jemenu přišlo už 55 tisíc lidí 

Informace o vyhnání migrantů ze člunů před dosažením slíbeného cíle přichází den poté, co vyšlo najevo, že pašeráci stejným způsobem naložili se 120 migranty ze Somálska a Etiopie, kteří se chtěli dostat do zemí v oblasti Perského zálivu.

Od letošního ledna se podle odhadů IOM vydalo ze zemí afrického rohu do Jemenu na 55 tisíc lidí. Většina z nich v naději, že se jim podaří dostat dál do Perského zálivu a možná dokonce do Evropy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám