Hlavní obsah

V Kábulu se v autě odpálil útočník, zahynulo přes třicet lidí

– Kábul • Aktualizováno

Na 35 vzrostl podle agentury Reuters počet obětí pondělního sebevražedného atentátu v Kábulu. Útočník odpálil nálože v autě u kontrolního stanoviště před domem poslance na západě města. Zraněných je 42, dadala agentura AP. K atentátu se přihlásilo hnutí Tálibán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentát v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

Exploze otřásla převážně šíitskou čtvrtí na západě afghánské metropole, kterou obývají zejména Hazárové, uvedla agentura AFP.

Podle agentury AP tam žijí někteří prominentní politici, mj. například hazárský vůdce a poslanec Muhammad Muhakík. Právě u kontrolního stanoviště před jeho domem se atentátník v autě odpálil, uvedly agentura Reuters a AFP.

„Vůz explodoval před prvním kontrolním stanovištěm u rezidence pana Muhakíka," řekl agentuře AFP mluvčí tohoto politika. Mezi mrtvými jsou podle něj členové ostrahy i civilisté. Podle mluvčího ministerstva vnitra Nadžíba Daniše bylo okolí jeho domu uzavřeno.

Podle AP byl terčem útoku minibus se zaměstnanci ministerstva důlního průmyslu.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Dým stoupá z místa výbuchu v Kábulu

Tato část města byla už v minulosti dějištěm několika útoků včetně sebevražedného atentátu, při němž minulý měsíc přišel o život významný šíitský duchovní.

Za první polovinu roku si násilí v zemi vyžádalo životy 1662 civilistů, pětina z nich zemřela v hlavním městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám