Hlavní obsah

V Japonsku soudí „černou vdovu”. Zabíjením partnerů si přišla na 200 miliónů

Tokio

Před japonským soudem stanula sedmdesátiletá žena, které média pro její zatím neprokázané chování začala přezdívat černá vdova. Čisako Kakehiová totiž postupně zabila své dva milence a nakonec i manžela, aby mohla čerpat jejich tučné životní pojistky. Svých činů prý nelituje.

Foto: Profimedia.cz

Obžalovaná Čisako Kakehiová

Článek

„Čekala jsem na správný čas, abych ho mohla zabít z hluboké nenávisti,“ řekla podle listu Asahi Kakehiová v pondělí u soudu. Proces začal už v červnu, soudce i média ale tento týden šokovala chladnokrevnost, s níž žena poslední vraždu z roku 2013 přiznala. Otrávila ho kyanidem stejně jako předchozí dva své partnery.

Dodala také, že šlo prostě o peníze a v partnerském životě s celkem třemi partnery nebyla žádná přízeň. Během deseti let si černá vdova přišla na miliardu jenů. To je v přepočtu více než 200 miliónů korun.

Ve středu už Kakehiová vypovídala jinak. Prohlásila, že si nepamatuje, co říkala prve. Obhájci se ji totiž snaží zbavit trestní odpovědnosti alespoň za poslední vraždu a poukazují při tom na počínající demenci. Lékaři nicméně konstatovali, že stav obžalované není takový, aby nemohla být účastníkem soudního řízení.

Pokud bude shledána vinnou, hrozí ženě trest smrti. Té se ale prý černá vdova nebojí. „Pokud mi dáte smrtící látku nyní, budu šťastná,“ prohlásila.

Obětí falešné lásky Čisako Kakehiové je podle vyšetřovatelů, na které se odkazuje agentura AFP, víc. Černá vdova si vybírala staré a nemocné muže, a někteří tak po jejím boku zemřeli přirozenou smrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám