Hlavní obsah

Pumový útok v Pákistánu nepřežilo 22 lidí, auto s výbušninami stálo u mešity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámabád
Aktualizováno

Nejméně 22 lidí zemřelo a více než sedm desítek dalších bylo zraněno při pumovém útoku před mešitou v Paračinaru na severozápadě Pákistánu. Auto naložené výbušninami explodovalo před vchodem pro ženy, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pumovém útoku v Pákistánu zemřelo přes 20 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Exploze nastala ve chvíli, kdy se lidé scházeli na páteční modlitby. Pákistánská armáda vyslala helikoptéru, aby pomáhala s rozvozem zraněných do nemocnic.

Terčem byli šíité, tvrdí místní poslanec Zahíd Husajn. V oblasti při afghánské hranici tvoří většinu a region zmítá sektářské násilí mezi sunnity a šíity. K útoku se přihlásila odnož Tálibánu TPP.

Z místa přicházejí rozporuplné zprávy. Poslanec Zahíd Husajn agentuře Reuters řekl, že to byl sebevražedný útok, kterému předcházela střelba. Úředník místní správy Šáhid Alí Chán agentuře AFP tvrdil, že bomba byla nastražená v zaparkovaném autě a zatím není jasné, zda se jednalo o sebevražedný atentát.

Fotografie zveřejněné na Twitteru.

Exploze byla tak silná, že poškodila i několik obchodů a automobily v blízkosti mešity.

Letos v lednu v Paračinaru, největším městě odlehlého kmenového území Kurram na severozápadě země, zemřelo 21 lidí při pumovém atentátu na tržišti. Také tehdy se k útoku přihlásila pákistánská odnož radikálního hnutí Tálibán.

Související téma:

Foto: Cadbury Research Library, University of Birmingham, Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: V britské knihovně objevili rukopis Koránu, který mohl psát někdo, kdo se znal s prorokem Mohamedem

V prosinci 2015 vybuchla na stejné tržnici bomba, která zabila 23 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám