Hlavní obsah

Vrak korejského trajektu dovlekli do přístavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Vrak jihokorejského trajektu Sewol, který se po téměř třech letech povedlo vyzvednout ze dna moře, dorazil do přístavu. Úřady doufají, že v jeho útrobách najdou těla devíti posledních obětí. Celkem při potopení lodi v dubnu 2014 přišlo o život 304 lidí, převážně studenti na školním výletě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trajekt SewolVideo: Reuters

 
Článek

Vrak trajektu dlouhého 145 metrů o hmotnosti 6800 tun byl odvlečen v transportní lodi do přístavu Mokpcho na jihozápadě Jižní Koreje, vzdáleného od místa nehody Sewolu zhruba sto kilometrů. Úřady se ho nyní budou snažit vyčistit a najít v něm ostatky posledních devíti pohřešovaných školáků.

„Musíme je všechny najít a vrátit je rodinám,“ řekla matka jedné školaček, která je stále pohřešovaná. „Pořád ji vídám ve snu,“ dodala ke své dceři. „Chci najít aspoň kousek jeho vlasů. Určitě měl u sebe snubní prsten,“ poznamenala manželka středoškolského učitele, který je také nadále pohřešován.

Foto: ČTK/AP

Trajekt Sewol v přístavu

Foto: News1, Reuters

Vrak vyzvednutého trajektu Sewol na transportní lodi

Zastaralý a přetížený trajekt se při své rutinní plavbě k ostrovu Čedžu 16. dubna 2014 naklonil na bok, nabral vodu, zcela se převrátil a rychle zmizel pod hladinou v místě na jihozápad od ostrova Čindo. Z hloubky 44 metrů byl vyzvednut předminulý týden. [celá zpráva]

Úřady odhadují, že záchranné práce budou stát okolo 85 miliard wonů (1,9 miliardy korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám