Hlavní obsah

Rus neplatil alimenty, skrýval se v zemljance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nesplacené alimenty přinutily obyvatele ruského města Kirov uchýlit se do podzemí. Čtyřicetiletý Rus se pátým rokem skrýval v zemljance, než ho nedávno našli policisté a soud mu nyní vyměřil dvacetidenní podmínku. Bývalé manželce dluží výživné na dvě děti ve výši 1,5 miliónu rublů (650 000 korun).

Foto: Ilya Naymushin, Reuters

Muž bývalé manželce dluží výživné na dvě děti ve výši 1,5 miliónu rublů (650 000 korun).

Článek

V roce 2013 byl dlužník zařazen na seznam celostátně hledaných osob, informovala agentura TASS. Zemljanku si prý na odlehlém místě vyhloubil sám, živil se lesními plody a pár rublů občas vydělal sběrem kovového odpadu. Peníze ale exmanželce nedával, šetřil prý na lepší bydlení. Pomýšlel na přenosnou plechovou garáž.

Kirovská prokuratura se proti verdiktu odvolala a žádá, aby ho soud změnil na nepodmíněný trest.

Zemljanky, příbytky zahloubené do země, byly v chudých regionech Ruska vcelku častým obydlím až do 19. století. Během druhé světové války je jako útočiště užívali partyzáni bojující proti nacistům. I po roce 1945 se provizorně používaly v oblastech zničených válkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám