Hlavní obsah

V Japonsku se zřítil vrtulník, všech devět lidí na palubě zahynulo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nagano
Aktualizováno

Všech devět členů posádky záchranářské helikoptéry při nedělní havárii v japonské prefektuře Nagano zemřelo. V pondělí to podle serveru Japan News potvrdily místní úřady. Vrtulník se zřítil při nácviku záchranné operace. Na palubě bylo sedm hasičů, technik a pilot, který měl nalétáno 5 100 letových hodin. Příčina tragédie zůstává nejasná.

Foto: Yohei Kanasashi, ČTK/AP

Trosky helikoptéry

Článek

Helikoptéra záchranného sboru prefektury Nagano nacvičovala záchranu horolezců v ohrožení, narazila přitom ale do svahu hory Hačibuse, asi 250 kilometrů severozápadně od metropole Tokia.

Smrt tří lidí byla potvrzena již v neděli, pak ale muselo být pátrání přerušeno kvůli špatnému počasí, napsala ČTK. Šest těl bylo objeveno pod trupem vrtulníku, řekl agentuře AFP mluvčí policie.

Foto: Daisuke Suzuki, ČTK/AP

Pátrací týmy našly trosky stroje ve výšce téměř 2 tisíc metrů nad mořem.

Posádka se měla ozvat po přistání v neděli ve 13:53 místního času, rádiový kontakt už ale nenavázala. Ve 14:37 proto bylo vyhlášeno pátrání a v 15:10 pátrací týmy našly ve výšce téměř dvou tisíc metrů nad mořem trosky.

Příčina neštěstí zůstává nejasná, protože stroj prošel běžnou předletovou kontrolou, pilot nehlásil žádné potíže a počasí bylo příznivé.

Reklama

Výběr článků

Načítám