Hlavní obsah

Tálibán zaútočil v Kábulu, 16 mrtvých

– Kábul • Aktualizováno

Nejméně 16 mrtvých a tři desítky zraněných si ve středu vyžádaly sebevražedné útoky a následná přestřelka v Kábulu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví. K útokům se přihlásilo islamistické hnutí Tálibán, oznámila televize Al-Džazíra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K útokům v Kábulu se přihlásil TálibánVideo: Reuters

 
Článek

Sebevražedný atentátník odpálil auto plné výbušnin u policejní stanice, která se nachází nedaleko vojenské školy v západní části Kábulu. Následně se na místě rozpoutala přestřelka mezi dalšími útočníky a policisty, uvedl mluvčí ministerstva vnitra Nadžíb Daníš. Podle Al-Džazíry pak nejméně dva sebevražední atentátníci ozbrojení střelnými zbraněmi pronikli do dobře střeženého policejního velitelství, kde s nimi bojovali policisté.

O pět minut později se jiný sebevražedný atentátník vyhodil do vzduchu na východě Kábulu a jednoho člověka připravil o život. Podle mluvčího Daníše byl útok namířen proti kanceláři, která patří tajným službám.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Dým po atetntátu na policejní stanici v Kábulu

Mluvčí Tálibánu Zabiulláh Mudžáhid oznámil, že hnutí udeřilo na třech různých místech v Kábulu – cílem byly podle něj zařízení tajných služeb, budova policie a náborové středisko armády. Podle něj si útoky vyžádaly velké množství obětí a zraněných.

V únoru zabil sebevražedný atentátník nejméně 20 lidí před budovou nejvyššího soudu v centru Kábulu. K odpovědnosti se tehdy přihlásil Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám