Hlavní obsah

USA neplánují masové deportace, tvrdí ministr Kelly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy neplánují masové deportace imigrantů ani zapojení armády do vymáhání imigračních zákonů. Uvedl to americký ministr vnitřní bezpečnosti John Kelly po jednání s mexickým ministrem vnitra Miguelem Ángelem Osoriem Chongem.

Foto: Moises Castillo, ČTK/AP

Americký ministr pro vnitřní bezpečnost John Kelly

Článek

Šéf americké diplomacie Rex Tillerson po schůzce se svým protějškem Luisem Videgarayem Casem zdůraznil potřebu zastavit proud migrantů a drog z Mexika do USA a zbraní a peněžní hotovosti v opačném směru.

„Učinili jsme kroky správným směrem,” uvedl mexický ministr zahraničí po jednání s Tillersonem. „Nejlepší způsob, jak odstranit naše rozdíly, je dialog,” dodal. Budoucí jednání se Spojenými státy budou podle Videgaraye „dlouhé a ne nezbytně jednoduché”. Mluvit by se ale mělo mezi sousedy o všech sporných bodech.

Američtí ministři Tillerson a Kelly končí svou dvoudenní návštěvu Mexika, jehož vztahy se Spojenými státy značně poznamenalo zvolení Donalda Trumpa prezidentem. Trump se v předvolební kampani vůči Mexičanům ostře vyhrazoval a slíbil postavit na hranici obou zemí zeď, která zabrání migrantům ve vstupu do země. Trump rovněž uvedl, že za zeď zaplatí sami Mexičané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám