Hlavní obsah

Afghánský policista postřílel osm kolegů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Afghánský policista s vazbami na Tálibán postřílel osm svých spících kolegů. K masakru došlo ve čtvrtek na kontrolním stanovišti v provincii Fárjáb na severu země. Podle agentury AP o tom v pátek informoval místní policejní mluvčí Abdul Karím.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánské bezpečnostní síly

Článek

Osm strážců zákona postřílel kolega, který měl zrovna službu. Nejprve je zdrogoval, pak postřílel, sebral jejich zbraně a uprchl. Pravděpodobně se přidal k Tálibánu, napsala agentura AP.

Podobné případy, kdy na příslušníky afghánských či amerických bezpečnostních složek útočí zběhlí kolegové nebo tálibové převlečení za policisty či vojáky se v poslední době v Afghánistánu množí.

Na konci září 2016 zabili ve spánku dvanáct afghánských vojáků dva jejich kolegové na stanovišti poblíž města Kunduz na severu země. Také tito atentátníci byli pravděpodobně napojeni na Tálibán a po činu utekli a připojili se k povstalcům, připomněla ČTK.

Vláda v Kábulu podporovaná Západem kontroluje nyní jen 57 procent území země, upozornil nedávno úřad amerického zvláštního generálního inspektora pro obnovu Afghánistánu (SIGAR). [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám