Hlavní obsah

V Kambodži zadrželi Češku, která měla prodávat extázi

Phnompenh
Aktualizováno

Kambodžská policie v úterý ve městě Sihanoukville zadržela pět cizinců, které obvinila, že v zemi nelegálně vyráběli a prodávali drogy. Mezi zadrženými je také česká občanka, napsal ve středu kambodžský list Khmer Times. Případ vzápětí Novinkám potvrdilo české ministerstvo zahraničních věcí.

Článek

„Zadržené občance České republiky je šestadvacet let, k činu se podle našich informací měla dnes (ve středu) přiznat. Hrozí jí dva až pět let vězení,” řekla Novinkám Irena Valentová z tiskového oddělení ministerstva zahraničních věcí. Nyní je Češka podle jejích slov ve vazbě.

„Datum soudu ještě nebylo stanoveno, vyšetřování případu ale může trvat několik měsíců. Česká ambasáda v Bangkoku je se zadrženou ženou i její rodinou v kontaktu,” dodala Valentová.

Prozradilo je fetování

Vyzradit mělo zatčené podivné chování Američana, na němž bylo patrné, že požil návykovou látku. Policie proto o víkendu podnikla razii ve dvou domech, které patřily jednomu ze zadržených, a našla v nich vybavení na výrobu drog.

Američan přiznal, že si suroviny obstarával z Číny. Hrozí mu obvinění z výroby drog. Ukrajinec a Češka jsou podle The Cambodia Daily zadrženi za prodej drog, Finka a Ruska za konzumaci návykových látek.

List The Cambodia Daily napsal, že v sobotu odpoledne byla v Sihanoukvillu zadržena nejprve trojice - sedmadvacetiletý Ukrajinec, o rok starší Finka a šestadvacetiletá Češka. Zatčeni byli před restaurací, kde manipulovali s drogami. Asi o hodinu později pak policisté prohledali bungalov, kde našli další drogy a zařízení k jejich výrobě.

Zabaveno bylo více než 900 pilulek, různé barevné práškové směsi, jež mohou být narkotiky, váha na drogy, tři velké sáčky bílého prášku a další látky.

Policie našla 900 tablet extáze a prášek, který byl používán k výrobě dávek. Tablety se podle The Cambodia Daily prodávaly po 20 dolarech (517 Kč) a celé množství zabavených omamných látek mohlo skupině vynést 18 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám