Hlavní obsah

Lev zabil svého krotitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alexandrie
Aktualizováno

V egyptské Alexandrii zemřel 35letý krotitel lvů, jehož během představení před zraky desítek dětí napadla jedna z dvousetkilových šelem, podrápala ho a pokousala na krku. Ve středu to uvedla televize Al-Arabíja.

BEZ KOMENTÁŘE: Lev během představení v cirkusu napadla krotiteleVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Kamera zachytila krotitele před lvem, jemuž přikázal sedět, zatímco další se vyšplhal na výškovou konstrukci. V tu chvíli ale na muže skočila třetí šelma a strhla ho k zemi. Diváci, mezi nimiž byly desítky dětí, hrůzou křičeli.

Další zaměstnanci cirkusu přispěchali kolegovi na pomoc a do lva strkali tyčemi. Vážně zraněný krotitel byl převezen do nemocnice na východě Alexandrie, kde svým zraněním po několika dnech podlehl.

Objevily se spekulace, že útočící lev byl hladový, zatímco jiné hovořily o tom, že ho vyprovokovala hlasitá reprodukovaná hudba. Představitel cirkusu Muhammad Mustafa to popřel a upozornil, že šelma, o níž původní zprávy mluvily jako o lvici s estrálním cyklem, byla v říji.

O dalším osudu zvířete mají rozhodnout veterináři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám