Hlavní obsah

Australana našli po dvou týdnech bloudění malajskou džunglí

– Kuala Lumpur

Malajským záchranářům se podařilo po dvou týdnech vypátrat pohřešovaného australského turistu, který se ztratil v džungli. Andrew Gaskell přežil v divočině národního parku Gunung Mulu bez jakýchkoliv zásob. Přežíval na banánech a bobulích, které v džungli našel. Později zeslábl natolik, že už nejedl nic. Informovala o tom televize Sky News Australia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ztraceného Australana našli po téměř dvou týdnech živého v malajsijské džungliVideo: Reuters

 
Článek

„Našli jsme ho dezorientovaného, pokrytého pijavicemi. Byl zesláblý, ale dokázal sníst něco jídla. Myslím, že nic nejedl tak deset dní,“ řekl Sky News Australia šéf záchranářů Law Poh Kiong. To, že Australan v džungli přežil tak dlouho, označil za zázrak.

„Nenechal se ničím rozhodit. Není jako ostatní. Je duševně velmi odolný. Myslím, že to ho hnalo kupředu až do dnešního dne,“ řekl australské televizi přítel zachráněného australského turisty Mitchell Carnes.

Lví podíl na tom, že muž přežil, ale má téměř 70 záchranářů, kteří po Gaskellovi šest dní v kuse pátrali. V oblasti není dobré pokrytí mobilním signálem, takže po něm rodina vyhlásila pátrání až před necelým týdnem. Až na vysílení je Australan v pořádku a podle lékařů by se měl plně zotavit během několika dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám