Hlavní obsah

Krejčíře zase přestěhovali a zpřísnili mu dozor, chystal prý další útěk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

Vězeňská správa v Jihoafrické republice zpřísnila dozor nad Radovanem Krejčířem, odsouzeným na 35 let za únos a mučení, a znovu ho převezla do jiné věznice. Důvodem je podle deníku The Star hrozba, že Krejčíř opět plánoval svůj útěk.

Radovan Krejčíř u soudu

Článek

O novém Krejčířově plánu měly úřady informovat anonymní zdroje. K údajnému útoku mu měli dopomoci najatí bývalí příslušníci ozbrojených sil.

Krejčíř měl plánovat útěk z věznice už dříve, také tehdy se měl pokoušet zaplatit ozbrojené komando, které přepadne věznici Zonderwater a odvede ho odtamtud. Byl proto přemístěn do nejstřeženějšího zařízení v Kokstadu, ale i to nyní opustil poté, co ho úřady znovu preventivně přestěhovaly.

Opět se tak ocitl v pretorijské věznici Kgsoi Mampuru II., kde už kdysi pobýval. Konkrétně byl umístěn v křídle pro zvláště nebezpečné vězně. „Dokud hrozba nepomine, zůstane tam,“ řekl listu nejmenovaný zdroj.

K pondělnímu soudu ho proto nedoprovázel jen obvyklý strážný doprovod, ale také policejní střelci.

Krejčíř aktuálně u soudu v Johannesburgu čelí společně se čtyřmi dalšími lidmi obvinění z vraždy drogového dealera Sama Issy. Samotný proces ale ještě nezačal, ačkoliv měl původně začít už v dubnu. Krejčířův právník Frank Cohen si v pondělí v soudní síni stěžoval, že jeho klient není kvůli přestěhování do jiného zařízení v kontaktu se svými „sponzory“ v České republice, a žádal další odklady, které však soud zamítl. Krejčíř argumentoval, že potřebuje čas na to, aby sehnal peníze na svou obhajobu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám