Hlavní obsah

Atrakce v australském zábavním parku rozmačkala čtyři dospělé, děti přežily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra
Aktualizováno

Čtyři lidé zahynuli v úterý v zábavním parku Dreamworld na australském Zlatém pobřeží, uvedla agentura DPA s odvoláním na queenslandskou policii. K tragédii došlo na vodní dráze Thunder River Rapids, když se vodní atrakce se šesti lidmi převrátila. Dvěma lidem se podařilo z atrakce vyprostit, další čtyři osoby - dva muže a dvě ženy, zařízení pod vodou doslova rozmačkalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyšetřuje okolnosti nehody v zábavním parku Dreamworld (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

„Dreamworld pracuje tak rychle, jak to jen jde, aby zjistil fakta o nehodě, a úzce při tom spolupracuje se záchrannou službou a policií,“ stojí v prohlášení zábavního parku.

Policie podle agentury DPA oznámila, že všemi čtyřmi oběťmi jsou dospělí. Místo neštěstí uzavřela a zatím nebude sdělovat žádné další podrobnosti. Mluvčí queenslandské ambulance informoval, že obětem bylo mezi 32 až 40 lety. Podle zpravodajského serveru 9NEWS šlo zřejmě o členy jedné rodiny.

Hrůzný pohled

To potvrzuje i australský web Yahoo7, který navíc dodává, že dvě z obětí byli podle všeho bratr se sestrou. Podle webu deníku Australian šlo o bratra se sestrou a jejich životní partnery. Zbylí dva pasažéři atrakce byly děti - těm se podařilo se zachránit. Nehoda se podle svědků odehrála na samém konci atrakce.

Na vzdušných záběrech bylo jasně vidět, jak jeden ze šestimístných raftů leží převrácený na pásovém dopravníku, který rafty dováží k místům, kde se návštěvníci atrakce střídají s dalšími. Podle zatím nepotvrzených informací skončili pasažéři atrakce uvěznění pod tímto pásem.

Svědci popisovali hrozivý pohled na nohu ženy zaklesnutou v atrakci poté, co se vše přihodilo. Alarmující je, že se tato atrakce, stará mimochodem přesně 30 let, převrátila v minulosti už dvakrát. Avšak bez takto tragických následků.

Olympijský vítěz na atrakci

Tragédie jen těsně minula amerického atleta a letošního olympijského vítěze Matthewa Centrowitze, který na Twitteru informoval, že byl na porouchané atrakci 15 minut před nehodou. Sám ještě nevěděl, o jak velkou tragédii ve skutečnosti šlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám